end of the year tbr

Лятото си отива, йееей!

С наближаването на края на годината, започвам да се замислям за всички онези книги, които си купих с такова желание (и планове да започна „веднага“), но така и не стигнах до тях. Е, днес ще ви споделя част от книгите в TBR списъкът ми, които искам да прочета преди края на годината. И най-вече се надявам това да стане!

„Спомените на една корейска принцеса“

Колкото искам да прочета „Спомените на една корейска принцеса“ на Хонг Хе Кьонг и Чонг Пьонг Сол, толкова и трябва да го направя. Издателство „Изток-Запад“, Институтът за преводна дейност в Корея и Корейския кът към Столичната библиотека организират конкурс за написване на есе върху книгата. Записах се за участие в конкурса, но да видим дали ще стигна да напиша и есето. Като за начало трябва да прочета книгата обаче, защото съм едва в началото.

„Vengeful“

„Vengeful“ е втората книга от поредицата „Villains“ (a.k.a „Злодеи“) на Виктория Шуаб. Преди няма и седмица приключих първата книга – „Vicious“ – и нямам търпение за втората. Стилът на писане на Виктория ми допада и ми харесва, че отделя време за всеки един от персонажите, дори второстепенните.

„The Invisible Life of Addie LaRue“

Това е най-новата книга на Виктория, която излиза на английския пазар само след няколко дни. Историята разказва за Ади, която сключва сделка с дявола – може да живее колкото дълго иска, но никой няма да си я спомня. Един ден обаче, тя влиза в книжарница и краде една книга, а на следващия ден, когато се връща в същата книжарница, момчето на касата я разпознава.

Нямам търпение копието ми да пристигне и да прочета историята. Мисля, че Виктория Шуаб гради страхотни персонажи, и съм сигурна, че няма да остана разочарована.

vicious spirits

„Vicious Spirits“

Като съм започнала да споделям книгите, които ще чета на английски, „Vicious Spirits“ на Кат Чо също е една от тях.

„Vicious Spirits“ е продължението на „Wicked Fox“ и макар първата книга да не беше съвсем по вкуса ми, все пак краят успя да ме заинтригува толкова, че да искам да разбера какво ще се случи по-натам в историята. Хубавото е, че в продължението ще разберем повече за Джуну – гоблинът от първата книга, около когото определено се крие някаква тайна. Джуну ми беше един от по-интересните герои и ще се радвам да разбера каква е мистерията около него. Другият плюс на книгите са кориците им. Не знам за вас, но аз не успях да устоя хаха. Само си представете двете книги една до друга.

„Звън“

„Звън“ на Нийл Шустърман е последната книга от трилогията „Дъгата на косата“. Прочетох първите две книги толкова бързо и не знам какво още чакам, за да прочета финала. Съвсем скоро ще стане и това.

„Обсидио“

„Досието Illuminae“ на Джей Кристоф и Ейми Кауфман също е поредица, която искам да завърша до края на годината. И макар книгите да са обемни, форматът, в който са написани, ги прави лесни и бързи за четене. „Обсидио“ е единствената книга от този списък, която още не притежавам, иначе досега определено щях да съм я прочела.

„Един аристократ в Москва“

„Един аристократ в Москва“ на Еймър Тауълс е книга, за която не знам почти нищо. А и искам да си остане така. Колкото по-малко знам, толкова повече ме привлича книгата. Корицата е страхотна и много по-добра от оригиналната, поне според мен.

„Софийски магьосници“

Имам чувството, че само аз не съм чела „Софийски магьосници“ на Мартин Колев. Отново, нямам никаква представа за историята, но въпреки това преди няколко месеца си купих и трите книги. Имам големи очаквания от поредицата. Току-виж съм ги прочела и трите до края на годината.

„Змия и гълъб“

Продължаваме със „Змия и гълъб“ на Шелби Махурин. Това е историята на една вещица и ловец на вещици, който я преследва, за да я убие. Нещата между двамата обаче не свършват точно по този начин. Отдавна не съм чела истории за вещици, а толкова обичам. Трябва да се задействам, имайки предвид, че продължението – „Кръв и мед“ – вече излезе на английски език, а най-вероятно скоро ще го имаме и на български.

„Град от месинг“

Отново издавана от „Ибис“ трилогията на С. А. Чакраборти е поредица, за която чувам само хубави отзиви. Имам да прочета не само началото – „Град от месинг“, ами и продължението, което излезе преди броени дни.


Мога да добавя още много книги към този TBR списък, но ще се въздържа. Ако по някакво чудо успея да отметна всички тези, може да направя нов, но на първо време, това са книгите, които най нямам търпение да прочета.

А вие имате ли си TBR списък с книги, до които искате да стигнете, преди годината да е свършила?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *