Есента винаги е добре дошла. Есе пак това означава, че лятото си отива. По повод есенния сезон, днес реших да направя един таг, създаден от The Book Belle, а именно The Cozy Fall Book Tag. И така, да не губим повече време, а да започваме. Ето и въпросите:

Книга, която винаги ти напомня за есента?

Колкото и клише да е този отговор, ще кажа „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг. Макар и книгите да започват през летния сезон, приключенията идват със започването на учебната година в Хогуортс.

Любимата ти есенна корица?

Не знам за вас, но аз свързвам есента с дъждовното време, падането на листата от дърветата и като цяло с жълто-оранжевата гама цветове. Книга, за която моментално се сещам е „Там там“ на Томи Ориндж. Така де, в книгата може и да няма нищо есенно, тепърва следва да разбера. Друга корица, която ми навява есенни спомени, е тази на предстоящата книга на Сара Дж. Маас, а именно „A Court of Silver Flames“ („Двор от сребърни пламъци“). Не знам защо, но комбинацията от корицата и „пламъци“ ме кара да си мисля за някоя топла камина. Тук малко минаваме към зимния сезон, ама карай.

Любимта ти есенна напитка, която пиеш докато четеш?

Пролет, лято, есен, зима, кафето винаги ще ми бъде най-верния приятел. Обичам да пия и чай, но не толкова често.

Кога предпочиташ да четеш – късно вечер или рано сутрин?

Определено бих предпочела да остана да чета до 2-3 сутринта, особено пък ако някоя книга ми е интересна и не мога да я оставя. Ставането рано сутрин и без това не ми се получава особено.

Хелоуин наближава! Кое е любимото ти страшно четиво?

Не съм чела кой знае колко страшни книги, било то хорър, мърдър мистери или какъвто жанр предпочетете. Книга, която веднага изниква в съзнанието ми обаче, е „Гробище за домашни любимци“ на Стивън Кинг. Прочетох книгата миналага година около излизането на филма (с идеята да гледам филма след това, но си останах само с четенето). Стивън Кинг успя да ме държи под напрежение от началото до края и честно да си кажа, сънувах кошмари не веднъж. Помогна и фактът, че четох част от книгата на село, където гората е на 15-20 минути от къщата ни.

the book thief

Четиво, което ти носи комфорт?

„Крадецът на книги“ на Маркъс Зюсак. Всеки път като разгърна страниците, имам чувството, че се завръщам у дома. Често се случва да отворя книгата и да прочета първите няколко реда, просто ей така:

First the colors.
Then the humans.
That’s usually how I see things.
Or at least, how I try.

Любимо „есенно похапване“ докато четеш?

По принцип не обичам да ям с книга в ръка, тъй като може да изцапам книгата. Ако чета от телефона или електронната книга, може и да направя изключение.

Любимата ти есенна свещ, която би си запалил докато четеш?

Рядко паля свещи, но като цяло обичам почти всички аромати (без прекалено сладникавите).

Когато не четеш, коя е любимата ти есенна дейност?

Една разходка в гората (ако съм на село) или в парка би била чудесна, най-вероятно в компанията на релаксираща музика. Ако съм на село, бих взела и кучетата с мен.

Кои са книгите в есенния ти списък за четене?

Миналата седмица споделих книгите, които искам да прочета до края на годината. Бих казала, че те са в есення ми списък, но най-вече „The Invisible Life of Addie LaRue“ на Виктория Шуаб и „Змия и гълъб“ на Шелби Махурин.


Това бяха въпросите от оригиналния таг. Аз обаче реших да споделя и няколко песни, които обичам да слушам, когато чета.


Това беше от мен за този пост. Тагвам Amairo, както и всеки, който пожелае да се включи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *