Здравейте на всички ^^

От известно време има някои книги, които си мисля да препрочета. Повечето от тези заглавия са такива, които съм чела преди много време и просто не съм дочела поредиците. Има и една-две, които прочетох през изминалата година и ми се искаше да започна да чета отново веднага щом затворих последната страница.


Ще започна с поредицата „Братството на черния кинжал“ на Дж. Р Уорд. Това е поредица с над 15 заглавия, доколкото ми е известно. Много отдавна бях започнала да чета книгите и стигнах до 3-тата, която ми беше любима от трите. Миналага година дори прочетох „Тъмна любов“ точно с идеята да започна поредицата наново и да продължа до края, но така и не минах на втората книга.

„Академия за вампири“ на Ришел Мийд е друга поредица, която започнах да препрочитам, но не стигнах далеч. Това е една от любимите ми поредици за вампири, а и изобщо. И въпреки че „Академия за вампири“ се нарежда сред любимите ми поредици, съм чела само първата книга от следващата поредица на авторката, а именно „Кръвни връзки“. Този път искам да завърша и двете!

И когато стана дума за вампири, следващите две поредици са „Дневниците на вампира: Завръщането“ на Л. Дж. Смит и „Здрач“ на Стефани Майър. „Дневниците на вампира“ започнах да препрочитам миналата година, но тогава прочетах само първите 4 книги. А започнах, защото много искам да изгледам сериала отново. За „Здрач“, от друга страна, не мога да спра да мисля през последните две-три седмици. Много се чудих дали искам да прочета новите книги, а именно „Живот и смърт“ (която вече не е много нова, но пък аз още не съм чела), както и „Midnight Sun“. В крайна сметка, май ще ги прочета.

Петата поредица, към която искам да се завърна, е трилогията „Адски устройства“ на Касандра Клеър. Книгите от тази трилогия ги прочетох много преди да прочета „Реликвите на смъртните“, от която всъщност все още имам три книги за прочит.

Тази книга прочетох за пръв път през 2015 година, мисля. А пък през изминалата година я прочетох за втори път и, честно казано, ми се искаше да я започна отначало веднага след това. Говоря именно за „Крадецът на книги“ на Маркъс Зюсак. Това е една от книгите, към които се връщам с удоволствие, независимо колко тежка е.

Последната книга, за която ще споделя днес, въпреки че имам още няколко, спадащи към този списък, е „Дом на пръст и кръв“ на Сара Дж. Маас. Тъй като това е първата книга в съвсем нов свят, мисля, че има доста неща, които изпуснах при първия прочит. А и да бъдем честни, веднага щом я прочетох изпитах желанието да я започна от начало и с дни, дори седмици, не можех да подхвана нещо друго.


Вие имате ли книги, към които се връщате отново и отново?

1 коментар

  1. И аз искам да препрочета „Академия за вампири“, ама не знам дали ще е скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *