Днес е време за една книжка, която прочетох преди няколко месеца и все се канех да споделя мнението си за нея, но като седнех да пиша и се захващах с други теми. И ето че най-накрая дойде време за първата книга от трилогията „Съвършенство“, а именно „Град на име Съвършенство“ на Хелена Дъган.

Вайълет и семейството й се местят в Съвършенство, тъй като баща й е очен специалист. А изглежда, Съвършенство има нужда точно от такъв, тъй като всички в града са започнали да ослепяват и се нуждаят от очила, които да предотвратят това.

Град Съвършенство обаче, си има своите особености, а Вайълет не е никак доволна, че трябва да стои мирно в час и да бъде послушна. Та нали едно дете се предполага, че трябва да си играе с връстниците си! Тя се запознава с Момче, но изглежда, че никой друг не може да го види. Каква е мистерията зад това и защо всички са започнали да ослепяват, предстои да разберете като се пренесете и вие в този зовещ град. Изглежда, че колкото повече Вайълет живее в този град, толкова повече иска да се махне, а и да бъдем честни, далеч е от съвършен. Но тя е единствената, която го проумява.

„Град на име Съвършенство“ е една страхотна история, изпълнена с много приключения в Ничия земя, която учи децата да бъдат смели и да се изправят пред страховете си, както и колко ценно е приятелството. Първата книга от поредицата на Хелена Дъган също показва, че без въображение човек е просто една празна обвивка.

Корицата също е страхотна и много се радвам, че от издателството са решили да запазят оригиналните илюстрации. А какво значат всички тези зловещи очи, разбира се, ще разберете като прочетете книгата!


Rating: 4 out of 5.

Тя се усмихна и стисна гланта му точно както правеше майка й, когато Вайълет беше изплашена. Сега тя трябваше да поеме ролята на възрастната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *