Краят на 2020-та година дойде толкова неусетно. Преди две седмици се замислих коя дата сме и няма да преувелича, ако кажа, че с ужас установих, че остават едва няколко дни до Коледа. Все още имам чувството, че е поне септември месец. Силно се надявам 2021-а да е по-добра в много отношения.

И макар тази година да беше едно голямо бедствие, аз все пак успях да прочета цели 58 книги, а средната дължина на прочетена книга е 352 страници. Вярно, през 2020-та прочетох и много комикси и манга, но мога да кажа, че около 70% от всичко прочетено си струва. Най-шокиращото нещо за мен е може би факта, че номер 1 книгата ми за тази година е книга на Сара Дж. Маас. Изключително неочаквано е, но от май месец никоя друга книга не може да я измести от тази позиция.

През изминалага година, въпреки че зачезнах за едни 2-3 месеца, а и не бях особено consistent с пускането на публикации, написах и цели 32 (включително този) поста. Догодина – повече!

А какви са всъщност плановете ми за 2021-а година?

Все още се двоумя тук, тъй като определено искам да обърна внимание на някои от по-дългите си книги по етажерката. Определено не искам да „се насилвам“ да чета само и само да съм прочела повече на брой книги. И в същото време искам да пускам много повече постове тук. А за да стане това, трябва да се чете. В общи линии, плановете ми са все още в етап на размисъл.


Вие постигнахте ли си книжното предизвикателство за 2020-та година? Имате ли вече планове за следващата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *