polarthon wrap up

През първата седмица на февруари участвах в четатон, което винаги е голяма забава. Имаше reading sprints на ютюб каналите на момичетата организаторки, в които се включих за кратко, и беше страхотно всички да си поговорим и да четем заедно. От друга страна, ясно ми беше, че TBR списъкът ми беше прекалено амбициозен. И все пак очаквах да прочета поне малко повече. И така, какво прочетох?

Първите два дни четатона потръгна доста добре, даже перфектно, бих казала. През тези два дни прочетох „Магазинчето за шоколад и мечти“ на Мануела Инуса, с която изпълних предизвикателството за „чувство за уют“. Също така вторият ден започнах и „Дракончето с шоколадово сърце“ на Стефани Бърджес. Дотук добре! След това обаче нещата не изглеждат по същия начин.

В сряда имах страшно много работа и не успях да чета много, но пък малкото време, което имах, започнах да чета „Анна и говорещия с лястовици“ на Гавриел Савит. Ей така, от нищото. Прочетох първите 50-тина страници и мислех да я използвам за „бяла корица“, но в крайна сметка ще си я дочитам в близките няколко дни. Четвъртък и петък пък имах планове след работа, така че когато дойде уикенда бях прочела едва 80 страници от „Дракончето с шоколадово сърце“. Плановете ми за уикенда бяха изцяло да чета, разбира се. Обаче настроението никакво го нямаше и хич не ми се четеше. Успях поне да прочета една манга, с която да отметна предизвикателството за „бяла корица“ – „Deadman Wonderland“ vol. 1.

„Дракончето с шоколадово сърце“ за съжаление не успях да дочета, а стигнах едва до страница 167. Бях толкова близо до края! Това щеше да е страхотен избор за предизвикателството за „пътешествие“.

Общо прочетох малко над 600 страници и макар и да не успях да прочета кой знае колко, поне се радвам, че всичко прочетено беше по вкуса ми. Двете завършени книги получиха по 4 звезди, а „Дракончето с шоколадово сърце“ може да се окаже първата книга, на която ще дам 5 звезди тази година.

И накрая, но не на последно място, отбора победител в този кръг на четатона, е отбор „Полярна мечка“ със средно прочетени 1141 страници на участник!


А вие какво прочетохте през изминалата седмица? Ще се радвам да споделите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *