5 books to read before 2022

В началото на годината направих един списък с 21 книги, които исках да прочета през 2021-ва. Как се движа с него? Не особено успешно. Към момента съм прочела едва 5 от тези книги, но все още имам надежди, че ще успея да прочета поне още толкова преди годината да е свършила. А пък част от книгите просто вече не са ми толкова приоритетни.

Днес обаче бих искала да ви споделя кои 5 книги нямам търпение да прочета и ако в момента не бях по средата на цели ОСЕМ книги, бих започнала веднага. С други думи – кои 5 книги искам да прочета преди настъпването на 2022-ра. Списъкът би могъл да бъде много по-дълъг, но реших да се огранича с пет, за да бъде реалистично. Все пак имам и още 16 книги от първия списък!

Клара и Слънцето

Последните няколко месеца все отнякъде дочувам по нещо за „Клара и Слънцето“ от Казуо Ишигуро, и то само хубави неща. Не съм много наясно с историята, освен че има изкуствен интелект. Това ми стига, честно казано.

Просто Селест

Джесика Парк е авторка, която много бързо успя да ме спечели като читател. „Просто Селест“ я чакам още от момента, в който прочетох „Просто любов“ и се радвам, че най-накрая е издадена и у нас.

Кралство на плът и огън

„Кралство на плът и огън“ – продължението на „От кръв и пепел“ от Дженифър Арментраут! Няма как да минем без тази книга просто. Не веднъж съм споменавала колко много търсих откъде да си купя книгите на английски, преди издаването им у нас, но просто беше невъзможно. И ето че издателство Егмонт ги издадоха! Ако не се лъжа, бяха споменали, че до края на годината трябва да излезе и последната книга от трилогията.

Къщата в лазурното море

Още от първоначалната публикация на книгата на английски език, „Къщата в лазурното море“ от Т. Дж. Клун беше супер хайпната. Дори целият този хайп ме накара да бъда леко скептична към историята и много се колебаех дали да я чета. Но пък издаването на книгата и у нас като че ли ме накара да си я взема и сега определено искам да разбера дали наистина си заслужава да бъде толкова хайпната.

Unravel the Dusk

Съвсем наскоро завърших „Spin the Dawn“ от Елизабет Лим и бих казала, че това е една от по-добрите книги, които съм прочела през тази година. Историята беше супер поглъщаща, елементът на романтика беше… хем ми хареса, хем има някои неща, които не ми допаднаха особено. Но като цяло не мога да се оплача. И въпреки размера си, книгата се четеше страшно бързо. Изкушавах се да започна „Unravel the Dusk“ веднага след приключването на първата книга, но както вече казах, в момента съм по средата на осем книги и не искам да добавям повече към това число…

Определено мога да продължа с този списък, като например бих добавила и „Десет слепи срещи“ на Ашли Елстън (която вероятно така или иначе ще прочета), но спирам тук.


Вие какво най-много искате да прочетете през останалите два месеца от годината? Правите ли си подобни списъци?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *