Ali Hazelwood The Love Hypothesis

Can I just say… this book was it! „Хипотеза за любов“ се оказа книгата, която успя да ми върне желанието за четене. Не мога да кажа какво точно беше, но химията, която Али Хейзълууд е създала между Адам и Олив, успя да ми задържи вниманието и да ме кара да искам още и още. Нещо, което последните няколко месеца е изключително трудно начинание.

Олив Смит е докторант в Станфорд, където прави проучвания по една доста важна за нея тема. Адам Карлсън пък е професор, и то не кой да е, ами професор с доста лоша слава измежду студентите. Не се хаби особено да дава обратната си връзка по начин, че да не нарани чувствата на другите, ами е изключително директен и студен, ако питате Грег (както и всеки друг срещнат всъщност). И разбира се, Олив и Адам започват да се срещат, макар че всичко е нагласено така, че да си помогнат взаимно един на друг. Всяка една сцена с двамата ми беше супер забавна в повечето случаи, а в други – доста интересна. И виждаме, че Карлсън може да бъде и топъл и грижовен човек.

Част от останалите персонажи, които ми хванаха окото, са Ан – най-добрата приятелка на Олив, заради която самата Олив се вкарва в цялата ситуация с Адам, както и Малкълм и Холдън.

Единственото нещо, което не съм сигурна доколко ми допадна, е начинът, по който започва всяка глава. В началото на всяка глава има хипотеза, която с по едно-две изречения описва какво ще се случи в дадената глава. И макар в повечето случаи това да не издава много, имаше моменти, когато наистина се досещах за какво иде реч.

„Любов за хипотеза“ се оказа страхотен начин да се завърна към четенето. Мислех, че ще е доста сладникав роман, но напротив – всичко беше добре подредено и начина, по които бяха представени ситуациите, бяха наистина достоверни.

В общи линии целия сценарии с fake-dating изключително много ми допадна. Към края на август месец се очаква издаването и на „Love on the Brain“ от Али Хейзълууд, която нямам търпение да прочета след „Хипотеза за любов“. А дотогава – авторката има поредица от три новели, които мисля да изчета съвсем скоро. Както и някои други книги с fake-dating сюжет!

Повече за книгата можете да намерите на сайта на издателство Егмонт тук.


Ali Hazelwood

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *