looking back on my 2021 tbr lists

Отдавна не съм писала тук, затова днес реших да започна с нещо по-бързичко, а и (лично за мен) доста интересно. А именно, да се върна назад към два TBR списъка, които съм правила, и да видя колко от изброените книги всъщност съм прочела.

Първият пост, към който ще се завърнем, е „5 Books to Read Before 2022“. Споменатите книги тук са:

  • „Клара и Слънцето“ от Казуо Ишигуро
  • „Кралство на плът и огън“ от Дженифър Л. Арментраут
  • „Къщата в лазурното море“ от Т. Дж. Клун
  • „Просто Селест“ от Джесика Парк
  • „Unravel the Dust“ от Елизабет Лим

От гореспоменатите книги мога да потвърдя, че съм прочела две – „Клара и Слънцето“ и „Просто Селест“. От първата леко се разочаровах, но пък и очакванията ми бяха прекалено високи, а втората ми хареса, макар не колкото предшественичката й. Че дори прочетох и „Просто Мат“, както и най-наскоро издадената книга на авторката – „Цветовете в нас“ (за нея вероятно ще си говорим друг път, но като цяло леко ме разочарова).

„Къщата в лазурното море“ я чета в момента, започнах я едва онзи ден и вече съм я преполовила! Което за някои може да не е много, но имайки предвид темпото, с което чета последно време, за мен направо си е скоростерелно. Както може да се очаква, много ми харесва и се чудя защо чаках толкова дълго, за да я започна.

Success Rate: 40% (2 от 5 книги)


Вторият TBR лист, към който се завръщаме, е „21 Books to Read in 2021“. Тук няма да изброявам всички книги, тъй като са прекалено много, така че ако имате желание да видите кои са те, можете да погледнете оригиналния пост.

Общо взето и тук положението не е много цветущо. От общо 21 книги съм прочела 6 и 2 съм отбелязала като DNF. От 6-те прочетени едната беше „Змия и гълъб“ от Шелби Махурин. Споменавам я най-вече защото тази книга супер много ми хареса. На малко по-късен етап зачетох обаче „Кръв и мед“ – втората книга в трилогията – и просто не се получиха нещата. С мъка прочетох около стотина страници, след което просто реших, че не си струва да се мъча повече и съответно няма да дочета поредицата. Жалко, защото си бях взела всичките три книги… Дано поне на майка ми й допаднат, за да си е заслужавало поне малко.

Другите две книги, които започнах, но в някакъв момент реших да се откажа от тях, са „Звън“ на Нийл Шустърман и „Лешниковата гора“ от Мелиса Албърт.

При „Звън“ историята е същата като със „Змия и гълъб“. Първите две книги ги прочетох на един дъх, след което трябваше да изчакам нещо от сорта на една година, докато издадат последната книга. Разбира се, не започнах да я чета веднага и мина прекалено много време… Дадох й шанс все пак, но освен това и самата книга беше по-различна от предните две, което не ми допадна особено.

Останалите 5 книги, които прочетох, са:
  • „Отмъстител“
  • „Spin the Dawn“
  • „Магазинчето за шоколад и мечти“
  • „Невърмур 2: Чудотворката Мориган Врана“
  • „Физика на тъгата“

Success Rate: 38% (8 от 21 книги)


А към непрочетените книги мога да кажа: „Скоро идва и вашият ред (надявам се)“ 😬
И макар да не чета всички книги, TBR списъците са супер забавни, така че може да очаквате още няколко съвсем скоро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *