Да прочетем заедно „Сезонът на костите“

Ашли от A Frolic Through Fiction пое инициативата да организира read-a-long на една от любимите си поредици, а именно „Сезонът на костите“ на Саманта Шанън.

„Сезонът на костите“ е дебютният роман на Саманта Шанън. Поредицата се очаква да бъде от седем книги, като за момента на английски са издадени 3 книги + една електронна новела („The Pale Dreamer“). Следващата година чакаме да издадат и четвъртата книга, заради което Ашли реши, че сега е моментът да препрочете книгите. А защо да не се включим и всички ние?

Планът на Ашли за прочита на книгите е до края на годината да четем по една книга на месец, започвайки през месец октомври. Разбира се, ако сте закъснели като мен ;д, можете да наваксате и по-късно. Освен това, ще има и дискусия на живо на всяка една от книгите в ютюб канала на Ашли – A Frolic Through Fiction. Ако решите да се включите в прочита на книгите, можете да използвате #boneathon в социалните мрежи.

Аз лично вече съм чела първата книга още когато излезе, което беше около 2013-та година, но определено мисля да я прочета наново. Мога да кажа, че „Сезонът на костите“ ми се стори много добър дебютен роман и отдавна искам да продължа с поредицата.

А ето и малко повече за самата история:

сезонът на костите

Годината е 2059-а. Деветнайсетгодишната Пейдж Махони е част от подземния свят на сционски Лондон – базирана в квартала Севън Дайълс, наета от безмилостен престъпен гений на име Джаксън Хол. Работата й е да събира информация, да прониква в съзнанието на хората. Защото Пейдж е сънебродница, ясновидка, и в света на Сцион извършва престъпление със самото си съществувание.

В деня, в който животът й се променя завинаги, вали като из ведро. Нападната, упоена и отвлечена, Пейдж е пренесена в Оксфорд – град, пазен в тайна вече двеста години, управляван от могъща неземна раса. Тя е поверена на Лорда – рефаимско създание с тъмна с цвят на мед кожа и дълбоки златисти очи. Той е неин господар. Неин наставник. Неин природен враг. Но ако Пейдж иска да си върне свободата, тя трябва да играе по правилата на този затвор, където е изпратена, за да умре.

Филмовите права вече са закупени от компанията на Анди Саркис. Появата на тази необикновено талантлива млада писателка оспори монопола на серии като Здрач и Игрите на Глада над световните бестселър класации.

Първите две книги от поредицата са издадени и на български език от издателство „Сиела“, но за съжаление едва ли ще продължат с останалите книги от поредицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *