Благодаря на Кики от A Court of Books and Magic за тага, а на Ариел Бисет за създаването му. И тъй като нямам търпение да отговоря на въпростите, да минем направо по същество.

Има ли книги, които си започнал/а тази година и трябва да довършиш?

Няма да съм аз, ако не чета поне две (а допреди месец цели шест) книги едновременно. Чакам да дойде моментът, в който ще чета книгите една по една (a.k.a. not gonna happen), или поне ще се върна до две книги наведнъж. Но да се върнем към въпроса: да, има такива книги.

В началото на годината планирах да прочета всички излезли книги от поредицата „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин. Препрочетох първата книга, за да продължа съответно, и според Goodreads съм започнала „Сблъсък на крале“ началото на март месец. Честно, мислех, че е май месец хаха. Книгата не е никак лоша, но започнах да чета друго паралелно с нея и… от там нататък всичко потъна ;д.

Другата книга, която чета от доста време насам, е „Черепният трон“, четвъртата книга от поредицата „Демонски цикъл“ на Питър В. Брет. Нея поне със сигурност ще дочета до края на този месец.

Имате ли есенна книга, която да ви подготви за края на годината?

Какво точно е есенна книга? От около месец насам съм се сетила за Стивън Кинг и най-вече за „То“, „Под купола“ и „Кристин“. Вероятно ще започна с „Кристин“, тъй като веднъж вече съм я чела до средата, но се наложи да прекъсна.

Има ли нова книга, която все още чакате да излезе?

По-скоро от любопитство, но с нетърпение чакам да видя „This Savage Song“ на В. Е. Шуаб и „Every Heart a Doorway“ на Шанън Магуайър на български. Наскоро прочетох и двете книги и нямам търпене да продължа с поредиците. Ако се интересувате, ревюто ми на „Every Hear a Doorway“ можете да прочетете тук.

Кои 3 книги искате да прочетете до края на годината?

На първо място, „Priory of the Orange Tree“ на Саманта Шанън. Купих книгата веднага щом излизе (края на февруари) и още се каня да я започна. Но пък 850 страници не се четат ей така. Задължително трябва да прочета и „Двор от мъгла и ярост“ на Сара Дж. Маас, тъй като обещах да дам още един шанс на поредицата. Надявам се да стигна и до „Darkdawn“ на Джей Кристоф, трета и последна книга от поредицата „Нивганощ“, която съвсем скоро излезе на английски език.

Има ли книга, която мислите, че може да ви шокира и да стане новата ви любима книга?

Смятам, че „Priory of the Orange Tree“ може да се нареди сред любимите ми, но трудно ще измести „Крадецът на книги“ на Маркъс Зюсак. Критериите са прекалено високи ;д.

Правите ли си вече книжни планове за 2020-та?

Замисляла съм се за Goodreads предизвикателството, но освен него още нямам планове. Евентуално може да си поставя за цел най-накрая да започна и буктуб, тъй като отдавна го обмислям.

И като за финал, почерпете се с песен ^^

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *