За повечето хора плашещи (intimidating) са предимно дългите книги. При мен не е по-различно, въпреки че чета предимно такива книги. Ако искате да разберете повече, по-долу отговарям на няколко въпроса относно книгите, които не съм прочела поради една или друга причина.

Кажете книга, която не сте могли да завършите.

Книгата, с която се боря от най-дълго време, е „Сблъсък на крале“ на Джордж Р. Р. Мартин. Не че не ми харесва, просто четенето на няколко книги наведнъж си казва думата ;д. Определено „Сблъсък на крале“ е с най-висок приоритет за довършване.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото не сте имали времето?

Взех си „The Priory of the Orange Tree“ на Саманта Шанън още щом излезе (края на февруари) и все още чакам моментът, в който ще я започна. И все пак, искам да я прочета до края на годината.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото е продължение?

В началото на септември излизе „Darkdawn“, продължението на „Божигроб“ на Джей Кристоф, на английския пазар. Когато книгата пристигна все още четях „Божигроб“, тоест нямаше как да я започна, а след това подхванах други книги… Още една книга, която искам да прочета преди края на годината, а време не остана.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото е чисто нова?

Наскоро една приятелка ми подари „Алена кралица“ и „Стъкленият меч“ на Виктория Айвярд. Ако не четях пет книги в момента, щях да започна „Алена кралица“, но в случая ще трябва да почака.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото сте чели друга книга от този автор и не ви е харесала?

Преди няколко месеца прочетох „Двор от бодли и рози“ на Сара Дж. Маас, която не ми допадна особено (unpopular opinion here, don’t kill me ;d). Следователно, не горя от желание за следващата книга, но пък съм обещала да я прочета. От друга страна, „Стъкленият трон“ много ми хареса.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото просто не сте били в настроение?

Тук ще спомена една книга, която вече съм чела, но искам да препрочета, за да продължа и с останалите творби на автора. Това е „Спиращият войната“ на Брандън Сандърсън. Вероятно се питате защо трябва да препрочета книгата, за да продължа с останалите му творби. Не трябва. Но, както може би знаете, повечете книги на Сандърсън са част от една обща Вселена, която той създава.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото е огромна?

Книгата, която не съм прочела все още точно заради обема, е „Джонатан Стрейндж и мистър Норел“ на Сузана Кларк. Изданието, което имам е с над 1000 страници. Това бие дори книгите от поредицата „Песън за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин.

Коя книга не сте могли да прочетете, защото сте я купили заради корицата и се е оказала с лоши ревюта?

Не мисля, че притежавам такава книга, но ако трябваше да дам отговор за книга, която съм обмисляла да си купя, това вероятно би била“Sorcery of Thorns“ на Маргарет Роджерсън. Всички се хванаха за идеята, че действието се развива в някаква мистериозна библиотека, но в последствие чух и нетолкова добри отзиви.

Коя е най-плашещата книга в TBR списъкът ви?

Стгнахме и до последния въпрос. За най-плашеща книга бих избрала „Името на вятъра“ на Патрик Ротфус и то, не толкова поради обема на книгата. Първо, не се знае кога ще бъде издадена третата книга от поредицата. Второ, това е любима книга на много хора и не искам да остана разочарована, когато я прочета.

И накрая, тагвам Кики от A Court of Books and Magic, както и всеки, който се интересува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *