www wednesday

WWW Wednesday – 25.03.2020

Преди известно време попаднах на WWW Wednesday, което е нещо като седмична „игра“, организирана от Сам от Taking on a World of Words. Изглеждаше ми забавно, затова реших да се присъединя към останалите. А защо не опитате и вие? Трябва само да отдоворите на три въпроса – какво четете в момента, какво сте прочели напоследък и какво планирате да четете след това. Да започваме!

Какво четеш в момента?
house of earth and blood
черепният трон

Основното ми четиво в момента е „House of Earth and Blood“ на Сара Дж. Маас. Започнах книгата преди два-три дни и за момента съм прочела само 90 страници. Отне ми малко време да навляза в света, но вече започна да става изключително интересно и нямам търпение да продължа.

Другата книга, която чета, е „Черепният трон“ – четвъртата книга от поредицата „Демонски цикъл“ на Питър В. Брет. От известно време се боря с тази книга, но тъй като я чета в електронен вариант, в момента не й отделям много внимание. Особено сега, когато сме си вкъщи през цялото време (вкъщи предпочитам да си чета физически книги). Надявам се все пак да я завърша до края на март, понеже ми остават по-малко от 150 страници.

Какво прочете наскоро?
Творецът на ангели

Миналия петък дочетох „Творецът на ангели“ на Стефан Брайс. Няма да се обяснявам много, тъй като вече написах ревю на книгата и не искам да се повтарям. Накратко – в книгата се разказва за Виктор Хопе и тризнаците му – Михаил, Гавраил и Рафаил. Всичко изглежда чудесно, докато на Рафаил не му пада първото зъбче. Това обаче се случва прекалено рано за възрастта на тризнаците. След това научаваме за миналото на Виктор, докато не разберем и как са се появили децата. Мисля, че романът е много добре написан, а Виктор беше герой, който според мен имаше, много интересен начин на мислене. Ако сте фенове на „Франкенщайн“ и подобен тип истории, „Творецът на ангели“ определено е вашата книгата.

Другата книга, ли по-скоро комикс, която прочетох наскоро, е „Monstress, Vol. 1: The Awakening“. Бях чувала много добри отзиви и отдавна й бях хвърлила око. Не мога да кажа, че имах кой знае какви очаквания, защото не знаех почти нищо за историята, но определено очаквах повече. Историята ми се стори много хаотично предадена на читателя и на моменти ми беше трудно да следя какво се случва. Илюстрациите, от друга страна, са страхотни.

Коя планирате да е следващата книга, която да прочетете?

През април мисля да се включа в Совите – четатон, за който ще ви разкажа съвсем скоро. Следователно, след като дочета тези две книги, вероятно ще започна някой от книгите, които съм планувала за четатона (тях също ще споделя съвсем скоро). Освен това, имам и още две книги, които в момента са „на пауза“. Тези са „Хари Потър и орденът на феникса“ и „Сблъсък на крале“. Тях по-скоро ще ги чета измежду останалите книги.

Ами, това беше от мен и от включването ми с WWW Wednesday за тази седмица. Кои книги четете вие в момента и скоро прочели ли сте нещо, което да ви е харесало?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *