WWW Wednesday // October 2020

Здравейте на всички ^^

Преди известно време се натъкнах на постове от типа „WWW Wednesday“, което ми се стори интересно начинание. Впоследствие обаче реших, че няма смисъл да ги пиша всяка седмица, тъй като в момента не чета чак толкова много, че да има какво да споделя. Затова в крайна сметка се спрях на един такъв пост в началото на всеки месец, който да обобщава какво съм прочела предходния месец и какви са плановете ми за следващия.

Ами, хайде да видим какво успях да прочета (и какво не) през октомври.


Какво прочете през месец октомври?

За съжаление, през октомври нямах кой знае колко време за четене и успях да прочета едва три книги (последната дори я дочетох в начаото на ноември, но тъй като прочетох 80% през октомври я броя тук). За това виня изцяло фестивала CineLibri, но пък е хубаво да има малко разнообразие.

Първата книга, която прочетох през октомври, беше „Down Among the Sticks and Bones“ на Шонън Макгуайър (продължението на „Всяко сърце е врата“), а след нея се потопих направо в третата книга – „Beneath the Sugar Sky“. За момента втората книга, която проследява историята на близкачките Джак и Джил, определено ми е фаворит. В третата книга пък се изправяме срещу „кралицата на кексчетата“ и се запознаваме с нови герои. Имах силното желание да споделя повече малко по-скоро, но музата за писане никаква я нямаше, така че съвсем скоро можете да очаквате ревю. (Update: Ревю)

Последните десетина дена от месеца успях да се преборя и с най-чаканата от мен за тази година книга, а именно „The Invisible Life of Addie LaRue“ на Виктория Шуаб. Започвайки книгата имах изключително високи очаквания, което в случая може да се каже, че ми изигра леко лоша шега. Историята за живота на Ади Лару е наистина много красива, но това, което аз си представях в началото, много се различаваше. Въпреки това не мога да кажа, че „The Invisible Life of Addie LaRue“ не ми хареса. Даже напротив. И за тази книга 100% ще има ревю, но ми трябва малко време да си събера мислите след прочита.

Какво четеш в момента?

Продължавам да напредвам с историите от „Острието на асасина“ на Сара Дж. Маас. Колкото и да ми се искаше да ги дочета през октомври, за ноември ми остават последните 2 истории. В момента чета и „Моята история“ на Мишел Обама. Едва в началото съм, тъй като я бях оставила на пауза, за да прочета „The Invisible Life of Addie LaRue“. Освен двете книги, които чета физически, започнах да случам и „Човек на име Уве“ на Бакман.

Какво планираш да прочетеш следващия месец?

Като за начало искам да дочета книгите, посочени по-горе. Също така този месец искам да прочета и „Vicious Spirits“ на Кат Чо – продължението на „Wicked Fox“. Ако остане време, се надявам да стигна и до „Змия и гълъб“ на Шелби Махурин или „Град от месинг“ на С. А. Чакраборти. Според вас коя от двете да прочета първо?


Това е за този месец. Макар да не прочетох много, се нагледах на филми!
А вие какво прочетохте през октомври?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *