www wednesday 6

WWW Wednesday // January 2021

За мен януари беше страшно натоварен в работен план, а като гледам и февруари не се очаква да бъде много по-различен. Надявам се поне уикендите през февруари да не бъда толкова на тръни и да мога да се отпусна и да чета малко повече, пък и да подготвя още няколко поста тук.

И все пак през януари успях да прочета няколко книги. Да видим какво прочетох през януари!


Какво прочете през месец януари?

Започнах годината добре като още на 2-ри януари прочетох „Магазинчето за чай и щастие“. Книгата е лека и разтоварваща, чете се с удоволствие. Както вече споменах в ревюто си за книгата, Мануела Инуса така е представила уличката „Валери Лейн“, че направо имах чувството, че се намирам в Оксфорд. Мисля, че втората книга ще ми бъде още по-интересна, тъй като в нея ще разберем повече за историята на Кийра, която мога да кажа, че моментално ми стана любимата героиня (поне към момента).

След „Магазинчето за чай и щастие“ честно да си кажа, не знаех какво ми се чете. Не бях в настроение за фентъзи и след дълго умуване, реших да започна „Споделеният апартамент“ на Бет О’Лиъри.

Нямах никакви очаквания от книгата, но пък останах приятно изненадана. Ако си търсите нещо забавно и свежо, това е книгата за вас. На мен лично много ми хареса идеята за споделянето на апартамент от двама непознати, което на моменти доведе и до леко неловки ситуации, но пък в крайна сметка Тифи и Леон намериха нов приятел, с когото да споделят какво ги мъчи, един в друг. Макар че прочетох книгата на английски, веднага след това си купих копие на български, за да я пробутам и на сестра ми. А и честно да си кажа при всяко положение исках да си имам книгата в хартиен вариант, така че просто си търсех извинение да закупя книга, която вече съм чела. Повече за впечатленията ми можете да прочетете тук.

През 2020-та започнах „Проклятието на Воронина“ на Цветелина Владимирова като тогава прочетох само началото на историята на Ксения, а именно „Вестители“. Е, през януари успях да прочета и втората книга – „Пазители“ – и съм решена съвсем скоро да се добера и до завършека на поредицата! Ревю ще има, но мисля да е едно общо за трите книги, така че ще отнеме малко време. А дотогава – бих казала, че поредицата е страхотна. Да, има си и своите минуси, но плюсовете са много повече. Ако сте фенове на „Академия за вампири“, не се колебайте да прочетете и „Проклятието на Воронина“. Макар „Вестители“, а донякъде и „Пазители“, да ми напомняше, на моменти прекалено, за поредицата на Ришел Мийд, историята си струва да бъде изживяна!

Преминаваме към „Момичето, което четеше в метрото“ на Кристин Фере-Фльори. Не мога да кажа, че имах някакви кой знае какви очаквания от книгата и все пак имах малко по-различна представа за съдържанието й. Както и Жюлиет прави с книгите, може да се каже, че вече бях написала историята в главата си и определено съдържаше повече действие. Дочетох книгата до края най-вече защото исках да видя дали ще се случи нещо и как ще свърши историята. Утре ще споделя малко повече за впечатленията си от книгата.

Какво четеш в момента и какво планираш да прочетеш следващия месец?

Паралелно с „Момичето, което четеше в метрото“ започнах да чета и „Среднощната библиотека“ на Мат Хейг. Към момента съм прочела около 30% от книгата, но не съм сигурна, че е моята. Изобщо не ми хареса мисълта, че главната героиня Нора се самоубива, но предполагам, беше ясно, че по един или друг начин тя ще умре, тъй като библиотеката е мястото именно между живота и смъртта (the in-between). Ще видим как ще се развие историята по-натам.

Освен дочитането на „Среднощната библиотека“ през февруари искам да прочета най-малко и петте книги, които подбрах за Polarthon 2021, като не очаквам, че ще успея да ги прочета всичките в рамките на една седмица.


Вие доволни ли сте от прочетеното от вас през първия месец на годината? А какво искате да прочетете през февруари?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *