магазинчето за шоколад и мечти.fw

„Магазинчето за шоколад и мечти“ – Мануела Инуса

Миналата седмица прочетох продължението на „Магазинчето за чай и щастие“ на немската авторка Мануела Инуса, а именно „Магазинчето за шоколад и мечти“. Нямам търпение да ви разкажа малко повече за историята на Кийра. Тази книга колкото си прилича с първата, толкова се и различава!

Тук отново следваме петте ни познати приятелки, които държат магазинчетата на „Валери Лейн“, но основната героиня и тази, от чиято гледна точка четем, е Кийра. Още от първата книга знаем, че тя е в дългогодишна връзка с приятеля си, нооо нещата не се развиват по мед и масло. Е, тук научаваме повече за взаимоотношенията между двамата, както и повече за Джордан – приятеля й. С ръка на сърцето мога да кажа, че определено Джордан е кретенът, за когото всички го мислят.

Страшно ми допадна да видя как Кийра израства като човек и взема някои трудни решения, но в крайна сметка се научава да поставя себе си на първо място. Защото няма значение какво мислят останалите, ако човек се чувства комфортно в собствената си кожа!

Основната тема в „Магазинчето за шоколад и мечти“ е празникът на влюбените – Свети Валентин. Имаме декорации, подаръци, страхотна атмосфера и какво ли още не! Дори и вие да не сте почитатели на празника, силно препоръчвам да прочетете книгата около това време от годината, защото ще ви придаде едно страхотно усещане.

Имаме също и много печене на курабийки и правене на сладки изкушения. Още от първата книга ни е известно, че Кийра носи нещо сладички на сбирките в сряда. Тук обаче научаваме и как приготвя и подбира всички тези вкусотии. Много бих се радвала да опитам любимите на Кийра портокалови трюфели с леко горчив шоколад. Звучи страхотно!

Освен това на „Валери Лейн“ имаме и нов наемател! Няма да казвам нищо повече, защото това е по-добре да си остане мистерия – поне засега, но вече уличката е съвсем пълна. А дали този мистериозен наемател ще се окаже подходящ за „Валери Лейн“? Следва да разберем в следващите книги!

Ревю на първата книга ТУК.


Rating: 4 out of 5.

Животът не е концерт по желание. Или го приемаш, или го променяш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *