fate the winx saga

Днес ще си говорим за нещо малко по-различно от книги, а именно скорошната екранизация на NETFLIX „Fate: The Winx Saga“, която покори света. Сериалите са другата ми страст, макар последно време да не гледам чак толкова. Затова реших от време на време да пиша и за сериали, може пък на някой да му е интересно.

winx club

Мога да кажа, че израснах с анимацията за Winx Club и въпреки че не си спомням много от нещата в детайли, Winx Club беше една от любимите ми анимации, наред с редица други. Когато разбрах за игралния сериал, разбира се, нямаше как да пропусна.

На кратко за историята: Блум, която е израснала, не подозирайки за силите си, един ден разбира, че владее силата на огъня. След нещастен инцидент, тя се мести да учи в Алфея, за да овладее силата си и да се научи да я контролира. Следват обрати и разкриването на много тайни. Разбира се, не липсват и заплахите. В сериала целия народ на Алфея е застрашен от the burned ones, които ако те ранят и не бъдат убити, ами… в общи линии е свършено с теб.

Сериалът беше по вкуса ми, още повече, че имаме обстановката на boarding school, която аз обожавам. Единственото нещо, което не беше по вкуса ми, е продължителността – само 6 епизода! Поне бяха по час, но все пак, крайно недостатъчни по мое мнение. Честно казано, искаше ми се да видим и шестте момичета от Winx Club. В сериала участват само Стела, Блум, Муза и Аиша, а вместо Флора се появява нейна братовчедка – Тера. От „злодеите“ също нямаме цялото попълнение, но пък Сейди се справи страхотно в ролята на Беатрикс. Тя като че ли успя да ми стане и любимата героиня още от момента, в който се появи на екрана.

В игралния сериал може и да нямаме криле, но пък начина, по който цвета на очите на феите се сменя, когато правят магия, много ме изкефи. Хареса ми, че така са адаптирали промяната на феите, когато пратят магия, тъй като оригиналните шик роклички биха ми дошли в повече. Най ми харесват очите на Муза – лилавите, въпреки че всичките са страхотни. И като стана дума за Муза, тя беше и любимката ми като бях малка. С една изключително дълга синя коса! Може би оттам се запалих толкова по сините коси.

От друга страна, Стела ме дразнеше както в анимацията, така и в игралния сериал. Говоря изцяло за поведението и персонажа й. Тя е супер fashionable – голяма кокона. Но като принцеса на Алфея от нея не се очаква нищо по-малко, разбира се. А пък Техна ми липсваше. Щеше да е интересно да я видим и нея заедно с geek дарбата й.

Нещо, което успя да постигне този сериал, е да породи у мен желанието да изгледам анимацията отново. И въпреки че мисля, че ако я изгледам сега всичкото това преиграване, от една страна, ще ми дойде малко в повече все пак признавам, че потърсих къде мога да гледам епизодите. Ако не цялата анимация, то ще изгледам поне част от нея – докато не ми писне общо взето. А междувременно търпеливо ще чакам втори сезон на „Fate: The Winx Saga“, защото с този край няма как да не следва такъв.


Вие гледахте ли вече „Fate: The Winx Saga“? Как ви се стори сериала?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *