witchlandsalong

Сигурно вече ви е станало ясно колко много обичам четатони, макар и все да се провалям и да не успявам с твърде амбициозните си планове. Е, днес ще ви споделя за един readalong, с други думи група хора организират четенето на една поредица книга, а след това ще обсъждат на живо какви са впечатленията им.

#Witchlandsalong е организиран от Джейд, а още 4 страхотни момичета ще й бъдат ко-организатори. Именно на техните ютюб канали ще можем да се присъединим в предаванията на живо, където всички заедно да обсъждаме книгите. За тази част все още се очаква информация, която следва да бъде обявена в twitter.

Поредицата, за която става въпрос, е „The Witchlands“ на Сюзан Денард. Към момента има излезли 3 книги + новела между втора и трета книга, за която съм чувала, че е доста важно попълнение и наистина е хубаво да се прочете точно между тези две книги. Четвъртата книга следва да бъде издадена на английски език през юни месец.

На български имаме издадени първите две книги – „Веровещица“ и „Ветровещ“ – от издателство Егмонт. Доколкото ми е известно, третата книга от поредицата „Вещерия“ би трябвало да излезе на български език през месец март, ако не се лъжа. А дали ще получим превод на новелата между двете книги, не съм сигурна.

witchlands

Планът за четене на книгите е:

  • март – Truthwitch #1
  • април – Windwitch #2
  • май – Sightwitch #2.5
  • юни – Bloodwitch #3
  • юли – Witchshadow #4

Тази поредица се каня да я чета толкова отдавна и все не стигах до нея, така че сега с огромно удоволствие ще се включа да чета заедно с всички останали. Слушала съм само хвалби за поредицата на Сюзан Денард, което само засилва нетърпението ми. А ето и анотацията на първата книга:

Един континент на ръба на война и две вещици, които държат съдбата му в своите ръце.

Сафия е способна да различава истината от лъжата. Дарбата й е изключително рядка и мнозина биха убили за нея, затова трябва да пази силите си в тайна. А уменията на Изьолт са скрити дори за самата нея.

След сблъсък с гилдмайстора и жестокия му телохранител кръвовещ, приятелките са принудени да бягат, за да запазят живота си. Двете момичета искат единствено и само свободата си, но опасността дебне отвсякъде. С настъпващата война, те ще трябва да се борят с императори и наемници, които не биха се спрели пред нищо, за да уловят веровещицата…


Вие чели ли сте книгите? Ако не, ще се включите ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *