Manga on my radar 1

My Manga Story

Привет, четящи другарчета ^^

От известно време си мисля да споделя на кои манга поредици съм хвърлила око, тъй като последно време все повече и повече такива ме заинтригуват. Има и такива, които искам да прочета от известно време, та общо взето се понасъбраха. Заглавието „Manga On My Radar“ ми хрумна веднага и от месеци си мисля как „да си поиграя“ с него. Е, в днешния пост по-скоро ще ви споделя историята ми с мангата, а малко по-натам ще ви кажа и в кои други поредици искам да се потопя.

Бих казала, че мангата и аз по-скоро имаме love-hate relationship. Когато си намеря история, която ми харесва, мога да чета само това. Проблемът ми обаче е, че често има по десетина тома и отгоре, а пък този формат не изисква много време за прочитането на всеки том, и имам чувството, че чийтвам в Goodreads предизвикателствата, когато чета повече манга. Such a logic, I know xD.

Интересът си към мангата определено го дължа на „Death Note“. Това е първата поредица, която реших да си купя и съответно да започна да чета. Преди много години първо бях започнала да гледам анимето, но когато една приятелка ме посвети в света на мангата, реших, че ще спра с анимето и в някакъв момент ще прочета книгите. Е, книгите ги прочетох, но към анимето все още не съм се върнала, години по-късно. Имам чувството, че това е и доста стандартен избор за първа манга поредица. Anyway, on to the next.

Към момента имам изцяло прочетени две манга поредици, като за едната вече ви споделих. Другата е „Orange“ на Ичиго Такано. Прочетох я в рамките на 2-3 дни, след което мислех дори да започна и анимето. Бях тотално емоционално срината след завършването на мангата, така че анимето остана за по-нататък. Много красива история, но човек трябва да е внимателен с нея, тъй като не е никак лека на психичска основа. И двете поредици ги препоръчвам, но определено трябва да си проверите дали съдържанинето им е за вас, особено за „Orange“.

От друга страна, имам и едно не толкова сполучливо попадение, а именно „Children of the Whales“. След четвъртият волюм реших да не продължавам, тъй като историята тръгна в посока, която не ми допада особено, а пък не е като да няма какво друго да се чете.

Освен двете завършени поредици, в момента съм и по средата на още две. Това са „The Girl from the Other Side“ и „Deadman Wonderland“. И за двете вече съм споменавала в постовете WWW Wednesday, които служат и за месечни равнисметки на прочетените от мен книги, така че няма да се впускам в дълги обяснения. „The Girl from the Other Side“ започнах миналата година, след като попаднах на нея в Goodreads и много ми допада. Прочела съм 6 от 11-12 тома и възнамерявам в близките няколко месеца да я довърша. За съществуването на „Deadman Wonderland“ пък разбрах в началото на тази година, когато една приятелка ми подари първия том. Прочетох го за нула време, а заедно с него и следващите 2, тъй като историята много ми допадна. Нещата започват наистина да се заплитат и нямам търпение да навържа всичко.

P.S.: За малко да забравя! Бях започнала да чета и „Fullmetal Alchemist“ по едно време, но тъй като това е поредица, която ми се иска да събера на хартиен носител, в момента е на пауза, хаха.


Това е от мен засега. В следващия подобен пост ще ви споделя някои от поредиците, на които мисля да дам шанс. А вие четете ли манга? Бихте ли ми препоръчали нещо, което не е за изпускане?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *