www wednesday 9.fw

April Wrap Up // 2021

Добро утро на всички и честит нов месец! Като по традиция, е време за месечния ми пост, в който споделям книгите, които съм прочела предходния месец. Този път за малко щях да го забравя! Първо, през април не четох кой знае колко, и второ, музата ми за писане никаква я няма последните 2-3 седмици. Но да се върнем на книгите, които прочетох през април.

Какво прочете през месец април?

Както споменах, април не беше много ползотворен откъм четене, но все пак успях да прочета 2 книги и да завърша още една, която бях започнала в началото на февруари. Тези от вас, които следят по-редовно тази категория, може би ще се досетят, че говоря именно за „Анна и говорещия с лястовици“ на Гавриел Савит. Останах леко разочарована от книгата. Началото беше много силно и ме впечатли с начина, по който авторът е вмъкнал чуждите езици и лингвистиката в историята, но постепенно изгубих интерес. Краят пък беше прекалено отворен за моите предпочитания.

Макар да завърших само 3 книги миналия месец, една от тях беше „Дамски гамбит“ от Уолтър Тевис – любимата ми книга до момента тази година, а и не знам дали нещо може да я надмине. Леко отклонение: същото си мислех и за „Депресията, която ме обича“ от Веселина Седларска, която прочетох предходния месец. Не очаквах „Дамски гамбит“ да ми хареса толкова, което може би още повече повлия да я обикна толкова – забелязала съм, че колкото повече знам за дадена книга и колкото по-големи очаквания имам, токова по-често оставам разочарована. Ревюто ми можете да прочетете тук.

И последната книга, която прочетох през април, е „Бунтарката“ от Дженифър Матю. Книгата реших да чета най-вече покрай наскоро излезлия филм, тъй като със сестра ми бяхме решили да го гледаме. Е, започнах книгата и прочетох около половината, след това изгледахме филма, а няколко дни по-късно дочетох и книгата. Не ви съветвам да изпробвате този метод, тъй като двете имат доста разминавания и после няма да можете да спрете да ги сравнявате, хаха. Това е една доста поучителна за всяка тийнейджърка книга.

Какво четеш в момента и какво планираш да прочетеш следващия месец?

Макар да завърших само 3 книги, през април започнах и още две – „Здрач“ от Стефани Майър и „Vengeful“ на Виктория Шуаб. Освен това имам и още две за дочитане :). Определено мога да кажа, че май месец четенето ще върви по-добре, тъй като вече съм прочела книга и половина, така де, дочетох „Здрач“ и започнах още една нова. Имам големи планове за този месец, но дали ще станат, предстои да разберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *